Befőzde

Kevi lekvár és szörp

A Szeptemberfeszt-i kitelepülés

2014. szeptember 09. 20:11 - BEFŐZDE

Sziasztok!

 

Íme a bejegyzés amit ígértem tegnapelőtt:

Ezt a posztot igazából csak a Szeptemberfesztre való kitelepülésünk történetének szánom (bár magamat ismerve lehet, hogy elkalandozok kicsit más irányba is :))

Mát több, mint 2 hónapja tudtuk, hogy fogunk menni, de persze szokás szerint nem jutott semmire idő, legkevésbé pedig a felkészülésre. A valóság az, hogy a rendezvény előtt másfél héttel gyakorlatilag semmi értékesíthető termékünk nem volt raktáron. Szépen kifogytunk mindenből.

Így egyszerűen muszáj volt nekiállni készíteni valamit főként, ha már ki lett fizetve a helypénz.

A munka gyakorlatilag reggeltől estig tartott, sok esetben éjszakába nyúlóan. Valójában fogalmunk sem volt, hogy mennyi terméket vigyünk magunkkal (hiszen még sosem voltunk ilyen nagy rendezvényen). Így kigondoltunk egy számot - ez a 300 volt -  és megcéloztuk, hogy ennyi üveg szörpöt kell elkészítenünk. Persze az elkészítés csak egy dolog, de össze kellett szedni az alapanyagokat és fel is kellett díszíteni a termékeket. Arról már nem is szólva, hogy mindezt munka mellett. Mindenesetre elértük a kitűzött számot, bár eladni messze nem sikerült mindet.

10 féle szörpöt csináltunk: Citromfű, Akácvirág, Bodzavirág, Meggy, Őszibarack, Fahéjas szilva, Zöld dió, Fenyő, Menta, Paradicsomlé.

Pénteken indultunk Budapestre, de szerdán még javában terveztük a címkéket és a roll-up-unk kinézetét. Szerda estére készült el a terv, majd ment a nyomdába. Csütörtökön délután 5-kor mehettem érte és éjjel 1 óráig csináltuk az üvegek, hogy készen legyenek.

A roll-up-unkat pénteken vettük át Pesten, bár az is érdekesen alakult. Emlékeztek rá, hogy elkészült, csak éppen nem találták, így gyorsan újranyomtatták. És még kedvezményt is kaptunk a csúszás miatt. Teljesen korrektek voltak a Reklámeszköznél. Köszönjük a gyors megoldást!

Délután ki is értünk a rendezvényre. Gyorsan összepakoltuk a sátrunkat, majd vártuk az embereket. Sajnos a pénteki napnak nem sok értelme volt, hacsak az nem, hogy jó helyet kaptunk, de nem sok érdeklődő akadt  (másnál sem).

A standunk így nézett ki (tudom, hogy van még mit alakítani rajta:)):

20140907_181702.jpg

20140905_163605.jpg

20140905_163612.jpg

A szombati és főként a vasárnapi nap alakult jobban, bár az árusok nagy része elégedetlen volt főként a szombattal. Többen haza is mentek vasárnapra. Kár volt. Sokan érdeklődtek, sokan kóstoltak és szerencsére vásároltak is. Nagyon tetszett mindenkinek amit csinálunk és sokan vissza is jöttek. Összességében azt gondoljuk, hogy megérte felmenni a Szeptemberfesztre a Befőzdével. Több, mint 100 üveg szörpöt sikerült értékesíteni.

A plusz az volt, hogy megkeresett minket egy biobolt tulajdonosa, aki Budapesten szeretné értékesíteni a termékeinket, valamint egy nőknek szóló újság, aki reklámozni szeretné a Befőzde termékeit, és a saját rendezvényeire biztosítani a kitelepülésünket (úgy, hogy csak mi árulhatunk ilyen termékeket). Meglátjuk mi lesz ezekből a kapcsolatokból.

Akkor most jöjjön a kisfiús sztori - úgyis mindenki azt várja - :):

Valamikor a standunkhoz jött egy fiatalember, ölében egy kisfiúval. A fiúcska kicsit rossz hangulatában lehetett eléggé legörbült a szája. Szokásunkhoz híven megkérdeztük, hogy megkóstolnak -e egy kis szörpöt. Miután a válasz igen volt az apuka azt kérte, hogy a kisfiú cseppmentes poharába töltsünk a vizéhez őszibarack szörpöt. Beletettük, majd amint az első kortyot megitta a rossz kedv rögtön oda lett és széles mosollyal kortyolgatta tovább az itókát. Annyira jól jött ki a dolog, hogy gyorsan meg is kérdeztük csinálhatunk -e egy képet facebook-ra. Sajnos az első pillanatokat nem sikerült lefényképezni, de itt az eredmény:

20140907_110924.jpg

20140907_110927.jpg

Ezúton is köszönjük az engedélyt!

Vasárnap délután annyira megrohanták a Befőzdét, hogy elég sokáig maradtunk. Este 8 után sikerült elindulni és 11 órakor értünk haza. Persze hétfőn kezdődött a munka :(

A következő helyszín ahol jelen leszünk a Befőzdével Túrkevén lesz most vasárnap. Szeretettel várunk ott is mindenkit! Szeptember végén pedig úgy néz ki ismét Pestre megyünk.

És akkor egy plusz információ: MEGYÜNK PIHENNI! Jövőhéten indulunk Erdélybe 4 napra, úgyhogy ismét várhatóak szép képek állatokról, növényekről, tájakról.

Béla és Heni

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://befozde.blog.hu/api/trackback/id/tr936684011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása