Befőzde

Kevi lekvár és szörp

Újabb 68 fa került a Befőzde gyümölcsöseibe!

2015. február 16. 12:55 - BEFŐZDE

Sziasztok!

 

A hétvége egy részében elültettük a megérkezett facsemetéket. A meggy volt ami ideért a hétvégére, így gyorsan a földbe kellett tenni őket, úgyhogy végigjártuk a portákat és az üres helyek egy részére meggyalanyokat (48 db), birsalma alanyokat (5 db) és veresszilva alanyokat (7 db) ültettünk. Majdnem kifelejtettem a vad őszibarackot :) Abból is volt 8 db.

Szóval összesen 68 db fa került a földbe. Reméljük meg is fogannak, bár elég jóó idő van felénk és a víz miatt sem panaszkodhatunk.

Eszembe is jutott, hogy kellene a honlapra csinálni egy számlálót, hogy mennyi fát ültettünk el. Pár év múlva érdekes lehetne. Bár a programozónk kicsit le van terhelve és azzal sem nagyon sincs ideje foglalkozni, hogy befejezzük a honlapot, így biztos nem örülne az új melónak :)

1_6.jpg

 A meggyalanyok

 

4_3.jpg

 A gyerekek ültetik a fákat

Találtunk érdekességeket is. Régóta tervezem, hogy csinálunk egy adatbázist az egyesületünknek (Giligánnak), hogy hol milyen fákat találunk Túrkeve környékén. Persze a szilvát nem túl sok értelme van regisztrálni, hiszen több van belőle, mint a településen élnek, de sajnos még nem jutottam idáig. Mindenesetre a fejemben raktározom, hogy hol mit találok. A hétvégén ezt találtam: Nem mai gyerek.

3_5.jpg

Hogy milyen fajta nem tudom. Majd amikor terem megpróbáljuk azonosítani

És mégegy érdekesség. Sajnos későn vettük észre őket, így megbolygattuk a bolyt, de vissza is temettük őket. Nem ültettük rájuk fát. Reméljük túlélik. Még igencsak aludtak.

 

2_5.jpg

Időközben megérkeztek a rendelt almafa alanyok is. Erről nem akarok írni. Sajnos (bármennyire is tisztelem a munkájukat) nagyon nem tudok jót írni róluk, rosszat meg nem akarok. A fák legalább szépek.

 

Üdv: Béla és Heni

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://befozde.blog.hu/api/trackback/id/tr317175281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása