Befőzde

Kevi lekvár és szörp

Kevés a termék a Befőzdénél

2014. november 05. 21:38 - BEFŐZDE

Sziasztok!

Ez most csak egy rövidke bejegyzés lesz. Ma délután arra eszméltem, hogy nagyon kevés termékünk van készen, pedig holnap megyünk Mezőtúrra a Hagyomány - Helyi termék - Hálózat konferenciára. No nemcsak árulni megyünk (sőt nem is elsősorban azért), hanem alapjában véve az elmúlt 2 évben a helyi termékekkel kapcsolatos dolgokkal kellett foglalkoznom a munkám miatt. Azóta meg már érdekem is lett. Másrészt az egyesületünknek a céljai között is szerepel a helyi termékek népszerűsítése, így márcsak ezért is ott kell lenni.

De a lényeg, hogy elég kevés termékünk van raktáron, így nekiálltunk készíteni valamit. Első lépésként a csipkebogyószörp (miért is ne a macerással foglalkozzunk elsőként) és citromfűszörp készült.

Valójában az elmúlt időkben is csináltunk dolgokat, de mostanság inkább a lekvárok mentek. Nemrég készült csipkebogyólekvár és sütőtök lekvár is, de hétvégén készül a vackorlekvár is.

A hecsedliben kellemesen csalódtam. Emlékeim szerint sokkal macerásabb volt. Most egyszerűbben ment (merthogy a csipke ugye sosem egyszerű).

 

20141102_161853.jpg

A csipkebogyó lekvár készítés közben (igazán szép színe van)

20141105_211831.jpg

És a végeredmény

 

Bocsánat a képek minőségéért, de este telefonnal....

 

Béla és Heni

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://befozde.blog.hu/api/trackback/id/tr266868457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása