Befőzde

Kevi lekvár és szörp

Bővülő termékek a Befőzdénél!

2014. október 22. 20:38 - BEFŐZDE

Sziasztok!

 

Az elmúlt hetekben azzal kellett szembesülnünk, hogy a Budapestiek egy jó részének teljesen más beállítottsága van a vidéki emberhez képest. Képesek megenni egy rakat vegyszert, merthogy egészséges (pl. nem cukor). Nem esznek cukrot (ami dicsérendő valamilyen szinten, mert mi vidéken meg sokat eszünk és nem tartjuk akkora gondnak, igaz többet mozgunk is), mert az nem jó, de a nádcukor vagy a mitudomén milyen kókuszvirágcukor az már jó. Vagy az eritritol, esetleg a nyírfacukor (ami persze kukoricából készül). Az persze nem gond senkinek, hogy mennyit utazik a termék, ott hogy dolgoztatják az embereket, kiirták -e az őserdőket a termék előállításáért (pl. szója, pálmaolaj előállításához).

Csak néhány kép, mert azt hiszem, hogy sokak ilyen gondolkodású vállalkozásokon keresztül könnyebben ismereik meg ezeket a töréneteket, mint a természetvédőkön keresztül. Az pedig nem kérdés, hogy ismernie kellene mindenkinek, hisz ha nem vennénk pálmaolajat nem lenne ilyen sem:

destroy.jpg

images.jpg

Nem hagyhattam ki. Felégetik az erdőket és ez ezzel is jár

 

cikk.jpg

Ez valamikor őserdő volt :(

veszelyek02.jpg

Még látszik egy pici folt az eredeti élővilágból, gondolom nem érte meg megművelni

tumblr_mckw7aSE7Q1r23nmt.jpg

 

ÚGYHOGY

images (1).jpg

 

 

Persze ezt sok dologgal kapcsolatban be lehetne mutatni amit most a divat felkapott, csakhogy ez a divat sajnos állat- és növényfajok kipusztulásához vezet (és nem vezethet!)

 

Szóval nagyon nagy gondban vagyok. Én még az az ember vagyok akinek vannak elvei és ráadásul azt is gondolom, hogy az elvek nem eladók. Ugyanakkor a mai világ nem az ilyen embereknek teremtődött és főként nem a vállakozási szférában lévőknek. Minden boltban azt kérik, hogy ne kristálycukor legyen a termékekben és ezzel valamit kezdenem kell. Ugyan tetszik a termékünk mindenkinek, de azt mondják, hogy így lesz szélesebb körben eladható. El is kezdtem keresgetni beszállítókat addig jutottam el, hogy nádcukor fog belekerülni a termékeinkbe. Legalább nem vegyszer és ellenőrizhető, hogy hogy állítják elő. És nem műanyagba van csomagolva. Bár sokat utazik :(

A legtöbb megvásárolható dolog közelében nincs az elvárásaimnak (vagy az értékesítő nem tud válaszolni a kérdésekre) Sok kompromisszumut kell kötni, ami nem nagyon tetszik :(

 

De lehet nemcsak én vagyok ezzel így. Lehet csinálni kellene egy ilyen import céget. Úgyis kellene szerezni fair trade kakaót is :)

 

Üdv: Béla és Heni

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://befozde.blog.hu/api/trackback/id/tr156818057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása